Ook ik wil wel eens wat nutteloos maken. Gewoon omdat het kan. Dus bij deze een kistje. Word ook wel eens keepsake kistje genoemd. Of hier sieraden kistje. Kortom, geeft het een naam en ik ben content, maar nu wil ik dit natuurlijk wel weer anders. Dus met resthout en afval hout. Daar je design kistje van maken is dan toch best lastig… Kortom wat hout gesprokkeld en een kleine schets gemaakt.

Nu ben ik normaal niet zo van het tekeningen maken voordat ik aan de slag gaat… En dat blijkt nu ook tegen te werken. Waarom? Juist, afval en resthout. Dus een allegaartje aan houtsoorten… Hier te dik, daar te dun. Of te kort, te smal…

Keuzes, keuzes, keuzes… Laat ik het dan maar weer op de ouderwetse manier doen. En dat is eigenlijk heel simpel. “Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat”

sieraden kastje (7)

Dan maar gewoon beginnen. Het ontwerp kan natuurlijk wel in takt blijven, alleen niet volgens de maten en houtsoorten zoals ik dit bedacht had. Maar goed het begin is er. De deksel word daardoor ook uit kleine stukjes op maat gezaagd omdat ik nu alles berekend heb op het aanwezige hout. Dus hierin geen fouten maken.

sieraden kastje (10)

Bij een deksel hoort een bakje. Dit bakje is gelukt zoals ik bedacht en berekend had met mijn aanwezige hout. Nu mag alles drogen en volgende keer weer verder.

Ik heb natuurlijk ook hierbij weer meer foto’s gemaakt, dat is voor het complete verslag straks en natuurlijk volgt er dan een linkje.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *