Kaarden plank

Eigenlijk een vervolg op de wolkammen met station. Toch een kleine werk instructie hiervan. De wolkammen vind je hier.

kaarde plank (2)

Als eerste teken ik de zijkanten af. Het is handiger om verlaagd vlak te hebben om zo de klemmen te kunnen gebruiken. Zoals je ook hebt kunnen zien op de pagina van de wolkammen zijn de klemmen niet al te groot. En deze moet natuurlijk wel passen. Na het aftekenen zaag ik de zijkanten eerst op maat. De tanden van de kaardenplank moeten wel op gelijke afstand gezet worden. Ik heb dezelfde verdeling gebruikt als met de wolkammen. Omdat ik nu 3 rijen aanhoud ontstaat er een raster. Elke punt moet er een gaatje geboord worden. Hierin kunnen dan de nagels in.

kaarde plank (3)

Nu dat alle gaatje zijn geboord is het geheel natuurlijk nog wel er grof. Nu kan het geheel geschuurd worden. De gaatjes zijn vrij grof gesplinterd door het boren. Als dit nu niet er af gehaald word kun je er straks niet goed meer bij doordat de nagels erg dicht bij elkaar staan.

kaarde plank (1)

Nadat de pennen zijn aangebracht kan het hout gelakt worden. Het lakken zorgt ervoor dat het hout makkelijk schoon te maken is. Schapenvachten zijn vettig. Dus wel zo makkelijk.

 

%d bloggers liken dit: