Even heb ik moeten nadenken of ik dit zou opschrijven. Jawel even nadenken over wat je schrijft is vaak wel verstandig. In dit geval heb ik besloten dit toch neer te schrijven.

De vraag, of een kerstpakket en de voedselbank een goed idee is kan volgens mij als volmondig ja bestempeld worden. Ik heb van mijn werkgever een fantastisch kerstpakket gekregen en heb deze dan ook vol trots mee naar huis genomen. In ons Dorp waar wij wonen hebben wij vanuit de gemeente een actie dat je daar houdbare artikelen kunt doneren aan de voedselbank om zo de mensen te steunen die dit nodig hebben.

Nadat wij het pakket uitpakten zagen wij dat alles eigenlijk houdbaar is en dat dit voor ons echt overvloed is. Mijn partner gaf eigenlijk ook gelijk aan om dit dan te doneren. En zo hebben wij dit ook gedaan.

Ik moest dus even nadenken of ik dit wel een goed idee vond om dit op dit blog te melden. De reden hiervan is dat het lijkt alsof het niet goed genoeg is. In tegendeel. Ik ben erg blij met dit pakket. Mijn oude werkgever gaf altijd een kaartje met daarop een nr en een website waarop je iets kon uitzoeken. Een maandblad, pan, tosti ijzer etc. Nuttig, maar vaak moet je kijken naar allerlei zaken die je eigenlijk niet nodig hebt. Juist daarom vind ik het leuk om dit pakket te ontvangen van mijn huidige werkgever. Door dit te doneren aan de voedselbank krijgen ook wij weer een goed gevoel. En dat is nu juist waar het allemaal om gaat. Ik hoop dat ik jou op deze wijze ook kan inspireren om eens aan de voedselbank te denken wanneer je je pakket hebt uitgepakt. De actie is er niet meer, maar de voedselbank natuurlijk nog wel. En als je dan toch bezig bent, kijk eens in de kastjes, daar heb je vast nog wel wat staan wat anders straks over de datum gaat. Dit kun je er dan gelijk bij doen. Zo voorkomen we natuurlijk ook verspilling van ons eten.

Een linkje naar de gemeente actie voor de voedselbank vind je hier. WP_20151217_001 - kopieEen bedankje van de Dar waar mijn partner mee thuis is gekomen nadat zij alles had overgepakt in tassen en op de fiets had weg gebracht.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *