Een vers en nieuw onderdeel op mijn website. Leer bewerken. Lang heb ik met een schuin oog gekeken naar het leer bewerken omdat ik dit zelf ook graag wilde doen. Het leek mij een enorme uitdaging en dacht eigenlijk altijd. Daar moet je lang voor oefenen. En niet te vergeten al het gereedschap wat ik dan weer moet aanschaffen. Alsof ik nog niet genoeg hobby’s en gereedschappen heb.

Hoe ik hier nu toch aan begonnen ben? Wel eigenlijk heel simpel. Wij waren een leuke dag uit naar een festival en kwamen een kraampje tegen waar overschotten leer te koop waren. Deze overschotten zijn klein stukjes leer die je niet meer voor kleding of meubels kunt gebruiken. Maar natuurlijk wel om kleine dingetjes van te maken. Een stukje leer was toen zo goedkoop dat mijn partner mij een laatste duwtje gaf en mij overhaalde.

Ik had natuurlijk al eens gekeken naar hoe en wat maar dit was dan theoretische kennis. Wat bleek? Deze basis van theoretische kennis bleek heel goed te werken. Ik heb nu inmiddels al een aardig aantal werkstukjes gemaakt en hier een aantal werkinstructies gemaakt. Ik hoop je hiermee weer te inspireren om zelf ook eens aan de gang te gaan.

Ben je nieuwsgierig? Neem dan eens een kijkje op de leerpagina’s.

Je vind daar inmiddels al hoe je een kleine munten portemonnee kunt maken of een buidel. Er zullen natuurlijk ook meer pagina’s komen. Ik ben inmiddels ook een aantal werkinstructies aan het maken. Deze zullen er straks natuurlijk ook bij komen.

 

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *