De laatste tijd weer wat leuke projectjes gemaakt. Gewoon van die leuke kleine projectjes die je eigenlijk in een dag of zelfs een verloren uurtje kunt doen. Omdat ik dit soort zaken ook wel leuk vind om te delen heb ik daar natuurlijk ook weer wat kleine verslagen gemaakt.

Sleutelhanger zelf maken

Een Spintol als sleutelhanger. Waarom ook niet. Een paar jaar geleden had ik een spintol met Keltisch motief (deze vind je hier) gemaakt voor mijn partner. Nu heeft ze een andere fiets en dus moest er een sleutelhanger komen. Natuurlijk kun je een sleutelhanger kopen. En zelfs komen er vaak sleutelhangers mee naar huis als reclame sleutelhanger. Maar die zijn natuurlijk niet zo leuk. Omdat ik het gewoon leuk vond heb ik een replica gemaakt van de spintol met het Keltisch motief. Vind je het leuk om zelf ook eens aan de gang gaan? Of gewoon om inspiratie op te doen? Kijk dan hier of klik op de afbeelding natuurlijk.

Sleutelhanger met keltisch motief

Viking kam van hout

Een kam van hout? Dat kan natuurlijk ook. Of eigenlijk beter nog een houten kam bestaat echt al eeuwen. Zo waren de Vikingen enz vroeger ook beter verzorgd dan wij vroeger dachten. Een Viking kam maar dan met mijn eigen idee als afbeelding. Een leuk projectje dat je nog goed kan gebruiken zelfs. En wat blijkt, dit soort kammen werkt echt fijner dan een kunststof kam. Ook hier heb ik een klein verslagje over gemaakt. Kun je zelf ook aan de slag of natuurlijk ook hier gewoon ter inspiratie. Je vind het verslag hier of klik op de afbeelding.

Viking kam

Benen naaldbind naald

Beenbewerking is voor mij nieuw. Maar juist omdat ik erg nieuwsgierig was over het bewerken van been ben ik eens gestart met een stukje schenkel. Nadat deze uitgekookt is en goed gedroogd kon ik het eens testen. Dit stukje schenkel had ik eigenlijk al een hele tijd klaar liggen maar door het bouwen van de Trossinger lier moest ik een start maken. (Meer over de Trossinger lier vind je hier.) Een naald van been is natuurlijk een leuke start om mee te starten. Ik zelfs nog een hangertje gemaakt van been (Mjolnir en die vind je hier) omdat het zo mooi en fijn bewerkt kan worden. Natuurlijk moet ik daar nog flink mee oefenen maar met een flinke dosis geduld kom je erg ver. Een aanrader om eens wat meer mee te doen. Nieuwsgierig naar de Benen naaldbind naald geworden?  Gewoon even hier klikken. Of op de afbeelding natuurlijk.

 

Clip voor de oortjes Of eigenlijk, koptelefoon.

Als laatste een oplossing voor een probleem dat vele muziek liefhebbers kennen. Het ontwarren van de oortjes. Hoe vervelend elke keer. Met dit handige leren clipje of hoesje is dit verleden tijd. Tenminste als je even 5 seconden neemt om het snoertje netjes er omheen te rollen voordat je het dicht maakt. Een leuke en makkelijke manier om zo iets te maken? Neem even een kijkje en maak er zelf ook ééntje. Klik hier voor een werkinstructie. Of alweer op de foto.

Voor nu denk ik weer een aantal leuke ideeën. En kan nu alvast aangeven dat er binnenkort een leuk klein stukje komt over het slijpen van scalpel of hobby mesjes. Gewoon omdat deze dus toch geslepen kunnen worden.

 

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *