Xabungle Walker Mode van Bandai

Een nostalgisch modelbouwdoosje. Een klein doosje die ik van een overleden huisvriend heb gekregen een paar jaar geleden. Dit model was al voor het grootse gedeelte gebouwd. Helaas was dit zo slecht gedaan en verouderd dat ik het model uit elkaar moest halen om zo opnieuw te kunnen beginnen. Maar dan is het wel een heel leuk model om aan te werken.

Xabungle WMHet model zit zoals op de foto in het doosje. Gietnaden zijn niet weg gewerkt en de onderdelen zijn scheef aan elkaar gelijmd. Daarnaast is er een zilveren kleur gebruikt terwijl het wit met blauw hoort te zijn. Geen probleem, dit model gaat uit elkaar en de verf zal er af gehaald moeten worden.

Xabungle WM Bandai in onderdelenNadat alles netjes uit elkaar gehaald is kan alles schoon gemaakt worden. Ik heb met dit model een aparte werk instructie gemaakt zodat het duidelijk is hoe dit gemakkelijk kan. Deze kun je hier vinden.

Xabungle Walker ModeNu alle onderdelen schoon gemaakt zijn kan het weer in elkaar gezet worden. De benen als eerste. De details zijn wat vaag. Waarschijnlijk door oude mallen van destijds. Ik heb er daarom ook voor gekozen om sommige detail opnieuw aan te brengen. Ook de panel lines worden opnieuw gemaakt. De kerf ik er uit met een scherp klein stukje gereedschap dat ik ervoor gemaakt heb.

Xabungle Walker ModeHet onderste gedeelte is zover klaar. Ik heb ervoor gekozen om het model eerst helemaal in elkaar te zetten en alles vast te verlijmen. Hierdoor staat het model gefixeerd. Dit model heeft normaal bewegende delen. Alleen zullen daardoor delen beschadigen.

Xabungle Walker ModeHet torso en armen heb ik op de zelfde manier als de benen behandeld. En het volledig model is nu in elkaar gezet. Het is inmiddels ook in de primer gespoten. Ik heb nu gekozen voor witte primer omdat de kleuren zoals blauw en rood dan lichter uit komen. Het is tenslotte wel een actie figuur vanuit de stripwereld. Of Manga zoals dit nu genoemd word.

Xabungle Walker ModeDe eerste laag verf is aangebracht na het goed laten drogen van de primerlaag. De kleuren heb ik gemengd uit verschillende kleuren Revell Aqua Color. Hierdoor heb ik de kleur zo goed mogelijk kunnen benaderen. Hierdoor is de verf wel wat glanzend. Dit komt straks met de lak laag die er overheen komt ter bescherming wel goed.

Xabungle Walker Mode

De eerste details worden geschilderd. De accenten zullen natuurlijk later aangebracht worden. Ik werk met het schilderen graag in meerdere dunne laagjes verf zodat de details zoals panel lines niet weg raken onder de verf. Ook is het dan makkelijker om mooie strakke lijnen te krijgen tussen twee kleuren.

XabungleNu alle basis kleuren goed dekkend zijn geschilderd kunnen de panel lines aangebracht worden. De panel lines heb ik van te voren uitgediept en dus kunnen ze gevulde worden met inkt. Dit geeft een schaduw waardoor de indruk van echte panelen ontstaat.

XabungleTijd voor de laatste onderdelen. De wielkasten van de auto en de zijpanelen ofwel schilden kunnen worden aangebracht. Hiermee heb ik gewacht tot het einde omdat ze erg kwetsbaar op het figuur komen te zitten.

XabungleEn natuurlijk de onderdelen geschilderd en op zijn plaats gelijmd. Dit model mag nu een paar weken uitharden en zal nog een laklaagje blanke lak krijgen ter bescherming. Dit zorgt ervoor dat de verf niet zal beschadigen wanneer het model opgepakt wordt.

Ik hoop je hiermee te kunnen hebben geïnspireerd om zelf ook eens een ander model te bouwen. Het is gewoon leuk je eigen fantasy loslaten in je vrije tijd.

 

Een reactie vind ik natuurlijk altijd leuk.