Trossinger Lier door Rik Verhagen

Veel mensen om mij heen hebben het al gezien. Of ze hebben mij er inmiddels over gehoord en soms eindeloos… Ja ik was en ben enthousiast… Een Trossinger lier? Dit is eigenlijk een kleine, hele kleine harp. Denk maar eens aan die oude, hele oude afbeeldingen die je wel eens tegen komt in de bijbel, geschiedenis boek enz. De Trossinger Lier is een gevonden Lier in een graf uit Trossingen. Vandaar ook de naam. Deze stamt ongeveer uit 500 na Christus en is wonderbaarlijk volledig gevonden. Helaas zonder snaren maar wel helemaal heel met een mooi ingekerfde tekening er op. Ook die heb ik er op gezet. Een hele klus maar o zo leuk om te doen.

Ik heb daar natuurlijk een foto verslag van gemaakt, deze vind je hier. 

Doordat ik nu ook eindelijk een stukje been heb kunnen bewerken bleek dit erg leuk te zijn, hierover zal ik strak wat meer laten zien. Het been bewerken blijkt zo erg leuk te zijn en zo veel mogelijkheden te hebben dat ik ook daar weer wat mee wil gaan doen. Daarom heb ik mijzelf weer eens verdiept in het bewerken van been en natuurlijk ook hier geldt het zelfde, zonder elektrische apparaten.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *