Een soep maken is altijd lekker. Als je bij mijn recepten kijkt, zie je dat ik dit redelijk vaak kook. Waarom? Gewoon lekker en gezond. Soep is dan ook een mooi middel om oud brood mee op te maken. Zo kun je natuurlijk croutons maken. Ik weet het wel. Het is gewoon makkelijker om een zakje in de buurt supermarkt aan te schaffen toch? Of toch niet.

Het voordeel van croutons zelf maken van oud brood is dat je het oude brood niet hoeft weg te gooien. Brood is tenslotte de bouwsteen van onze voeding. Denk maar eens aan alles wat van tarwe is gemaakt. En met de huidige verspilling is dit iets wat iedereen makkelijk kan doen om minder voedsel te verspillen. Daarnaast kijk eens wat er op het zakje staat van croutons in een supermarkt. Behalve de E-nrs waar je geen idee hebt wat dit is. Veel zout. En niet te vergeten allerlei chemicaliën die ervoor zorgen dat de croutons knapperig blijven en houdbaar.

Kortom, lekker zelf maken. Ik heb hier voor je beschreven hoe je dit zelf kunt maken. Ik heb daar nog wel eens vraag naar gehad.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *