Wij wonen in een dorpje maar ik denk dat wanneer je wilt en misschien even een stukje op de fiets moet zelf altijd wel ergens een plekje vind waar je appels kun vinden. Wij hebben het geluk dat wij in het dorp een mooie plaats hebben waar je vrij mag rapen. Het is daar verboden om te plukken. Maakt natuurlijk niet uit, deze appels zijn nog erg lekker en echt goed. soms moet je wel iets moeite doen om er wat mee te doen.

Zo ook nu, de appeltjes die wij konden rapen waren natuurlijk gevallen, dus hier en daar een bruine plek zoals een appel dit heeft wanneer deze valt en een dag ligt. Deze blijven daarom niet lang goed maar je kunt er wel lekker appelflappen van maken.

Hier kun je lezen hoe ik ze gemaakt hebt.

En zoals ik in het vorige bericht de nootjes liet zien? Deze natuurlijk ook gebruikt in de appelflappen samen met wat rozijntjes. Denk je eens in, appelflappen voor de prijs van alleen een pakje deegwaren. Natuurlijk je gebruikt wel wat energie voor bakken. Maar dan nog… Koop ze eens? En niet te vergeten, lekker.

appelflappen (1)

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *