Het is altijd wel een uitdaging geweest voor de mensheid. Het bewaren van ons eten. Zo hebben wij ook een uitdaging gehad. Een mooie oogst van courgettes en natuurlijk te veel om op te eten tijdens het oogsten. Daarom hebben wij het besluit genomen om de courgettes in te maken of beter gezegd, te wecken. Ik heb daar destijds natuurlijk ook over geschreven. Dat kun je hier nog lezen. Courgettes inmaken voor soep.

Nu een paar maanden verder hebben wij toch al een aantal keren gebruik gemaakt van de potjes ingemaakte courgette. Omdat wij de courgette niet teveel gekruid hebben tijdens het inmaken en dat er niet heel veel water is gedaan voldoet 1 potje voor ongeveer 4 personen soep. Een beetje kruiden, blikje tomaten puree, gehakt en wat uitjes met champignons en er ontstaat een heerlijke soep. En klaar binnen 20 minuten.

Natuurlijk heb ik het recept weer opgeschreven en kun je hier vinden. Courgette soep met een bite. Lekker en gezond.

Courgette soep (1)

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *