Eindelijk is het zover. De Davids lier is klaar. Ook nu is het weer veel werk geweest. Maar ook weer veel geleerd. Doordat ik een totaal andere aanpak heb gehad is het uithollen de basis geweest. Het mooie van het uithollen is dat er erg precies gewerkt kan worden. En dat wanneer je start met de juiste dikte van het hout er geen naden zijn. Het nadeel is dat het meer kans heeft tot krom trekken. Om die reden heb ik gekozen om toch met lagen hout te werken en dit te verlijmen. Het resultaat mag er wat mij betreft wezen qua uiterlijk en qua klank.

Toch moet ik erbij zeggen, het is niet echt het instrument wat ik zoek en zal spelen voor de los. Met de Trossinger Lier heb ik gewoonweg meer plezier door de eenvoud van het instrument. Doordat deze 10 snaren heeft, heeft het veel meer bereik en kun je er natuurlijk veel meer muziek mee spelen. Toch, al met al is dit een zeer mooi klinkend instrument. En zonder al te veel muzikale achtergrond is er redelijk snel een leuke melodie uit te halen door deze als harp of met een plectrum te spelen. Afwisselen geeft al snel een mooi resultaat die aardig in de oren klinkt.

Ik heb een bouw verslag bijgehouden en deze vind je natuurlijk hier. 

 

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *