Daar sta je dan met je courgettes die je zelf gekweekt hebt. En weg gooien is zonde. Door laten schieten ook. En tja dan ga je zoeken naar oplossingen.

Er zijn verschillende manieren om courgettes in te maken. Je kunt ze op zuur zetten zoals augurken, of zelfs chutney van maken. Jammer is alleen dat wij dit niet lekker vinden. Daarom op zoek gegaan naar nieuwe ideeën. Mijn partner kwam op het idee om courgette soep te maken. En dat is echt een leuke en lekkere manier om straks in de winter ook van onze eigen oogst te kunnen genieten. Ik stond zelf te kijken hoe lekker en makkelijk dit eigenlijk is. Hoe dit te doen? Eigenlijk heel simpel.
Ik laat je hier zien hoe dit moet. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor het inmaken. Lees snel verder.

courgette soep (3)Omdat wij pas een tweede flinke oogst hebben gehad en las van een andere tuinder dat hij dit ook doet besloot ik om toch ook een topic hiervoor aan te maken, hij doet dit echt anders dan wij. Kijk maar eens op zijn blog van; De Boon in de tuin. Dus laat je zeker ook door hem inspireren.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *