Ze worden niet heel veel meer gebruikt. Toch zien we ze wel in re-enactment.  Of bij omslag doeken die mensen gebreid hebben. Omdat ik een tijdje geleden de vraag heb gehad of ik dit ook maakte moest ik aangeven dat ik dit niet deed. En heb eens wat nagevraagd en blijken toch nog aardig in de re-enactment gebruikt te worden. Aangezien wij hier ook weer met een schuin oog naar kijken. Heb ik toch meer eens besloten om dit te gaan maken.

En wat blijkt? Het is eigenlijk gewoon leuk om te maken. Een klein stukje artistieke vrijheid en gewoon lekker gutsen vijlen, en schuren. Omdat ik in het begin ook niet echt wist wat ik maken moest ben ik maar begonnen met een vrije hand model en ben snel overgestapt naar het maken van blaadjes. Dit is dan geïnspireerd op de herfst die zijn intrede gemaakt heeft.

Ik leg je uit hoe je zelf kunt maken, maar ik verkoop ze ook in mijn Etsy shop wanneer je dit zelf niet wilt maken. Ze zijn echt super glad afgewerkt.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Een gedachte over “Haar pin of sjaalpin, handgemaakt van prachtig essenhout”
  1. Rik, Van harte bedankt voor de haar-/sjaalpin van afzaliahout! De vorm sprak mij zeer aan en je hebt in je uitleg zeker niet overdreven. Het is een prachtige pin en super mooi en glad afgewerkt. Dankzij de bewerking met bijenwas glanst de pin op een natuurlijke manier. De structuur van het hout is duidelijk te zien en ik ben heel blij met deze unieke pin. Het verbaast je hoe je een zo fijn werk met je handen voor elkaar hebt gekregen. Compliment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *