Tja, ik woon inmiddels een jaar in ons nieuwe huis met daarin mijn eigen hobbyruimte waar ik alles in kan doen wat ik wil. Ik heb mijn eigen werkbank met mooie handgereedschappen, stereo voor een muziekje. Pc om te kunnen internetten. Wat wil je nog meer?

Wel… Er zijn wel wat puntjes. Ik leef nog een beetje uit dozen met mijn gereedschap. Ik houd zelf van georganiseerd. Alles moet een vaste plaats hebben dan grijp je nooit mis en zie je gelijk of alles nog wel aanwezig is. Kortom, tijd om de dozen maar te ruilen voor iets anders.

Ok, aan de slag zou je denken, maar er zit een addertje onder het gras. Gereedschap sorteren en inhangen kost heel veel geld. Dat is er niet. Ik ben dan ook aan de slag gegaan met wat resthout om daar mooie rekjes van te maken voor het gereedschap. Een standaard maat gekozen en daar een mogelijkheid in gemaakt zodat deze later te gebruiken zijn voor een kast die ik zelf kan maken. Win, win dus.

WP_20150408_001Gelijk maar een rekje voor de schroevendraaiers en de zaag gemaakt. Het handige is dat deze los van elkaar vast geschroefd kunnen worden.

Ik heb hier de linkjes gezet voor je waarin ik heb laten zien hoe deze gemaakt zijn. Je kunt ze ook in het gereedschap gedeelte vinden.

Andere nieuwe pagina’s waarbij ik verder op het detail gegaan ben.

 

 

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Een reactie vind ik natuurlijk altijd leuk.