Dremel accessoires zijn duur. Daarom ben ik zelf altijd op zoek naar alternatieven die goed werkbaar zijn en toch lekker goedkoop. Nu gebruik ik de Schuur-polijst schijf van Dremel veel. Makkelijk verwisselbaar omdat het op een speedklik asje gezet kan worden. Juist, makkelijk dat is het maar die slijten wel heel erg snel en dus duur. 4,95 per stuk.
Nadat ik een M3 boutje in de bek van de Dremel deed om een stukje van af te draaien kreeg ik het idee om dit eens verder aan te passen. Simpel een stukje Scotch Brite Vel knippen in het ronde formaat naar keuze en deze tussen twee boutjes en ringetjes spannen. Wel het werkt perfect, gaat langer mee. Is heel veel goedkoper. Een stukje Scotch Brite kost 6,85 en daar haal ik 25 ronde schijfjes uit. Daarnaast kan ik ineens kiezen uit verschillende korrels. Dus fijner of grover naar keuze.
Ik heb er natuurlijk ook een werk instructie over gemaakt. Deze kun je hier vinden.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *