Een hele bevalling, maar het spinnenwiel is klaar.

Wil je zien hoe deze restauratie is gegaan, klik dan op deze regel voor de pagina. Een Klein spinnenwieltje.

Ik zelf vind het een prachtig spinnenwiel geworden. En wat voor mij nog veel belangrijker is, het werkt weer goed. Mijn partner heeft deze getest en goed bevonden. Zij kan dan ook spinnen en ik niet. Vandaar dat zij dit dan uittest.

Wat mij wel opvalt is dat deze erg klein is. Er zal even goed gekeken moeten worden naar de houding van het spinnen. Verder werkt het leren snaar dat ik gemaakt heb erg goed en hoeft niet erg strak gezet te worden wat het spinnen ten goede komt, anders word het erg zwaar trappen. Een oud spinnenwiel trapt toch altijd nog zwaarder dan een nieuwe met nieuwe technieken. Maar daar zullen de meeste spinners wel mee beken zijn.

Kortom, een zeer geslaagde restauratie voor mij en juist omdat het voor mij altijd zo belangrijk is dat een product na restauratie weer als nieuwe functioneert.

 

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *