Het is lang geleden dat ik weer eens een plastic modelbouw doosje gepakt heb. Geen idee waarom eigenlijk, het is best leuk om gewoon eens lekker te plakken en schilderen. Zonder dat je alles zelf moet maken. Het modelbouw doosje wat ik nu gepakt heb komt uit de jaren 80. Voor mij een stukje jeugd sentiment vanuit de tekenfilms die ik vroeger leuk vond. Natuurlijk maak ik ook hier weer een bouw verslag van.

Ik heb deze modellen gekregen van een goede huisvriend die inmiddels is overleden. Hij wist dat ik dit erg leuk vind en had een doos gekregen uit een erfenis. Dit model was dan ook al voor het grootste gedeelte gebouwd en nooit afgemaakt. Helaas was de bouwkwaliteit dusdanig dat alles overnieuw gedaan moet worden. Om die reden gaat alles uit elkaar. En alle verf moet er vanaf om weer opnieuw schoon te kunnen beginnen.

Een leuk modelletje om lekker aan te werken en natuurlijk heb ik hier een verslag van gemaakt. Deze kun je dan hier vinden.

Ook heb ik een aparte werk instructie gemaakt over het verwijderen van verf op een model. Handig als je dit een keer nodig hebt. Deze kun je hier vinden.

 

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *