Tja, goede vraag. Ik had zelf al het idee om een boogzaag te maken, maar dan een tikje groter. Nu is het plan gekomen doordat ik zelf door mijn enthousiasme een verkeerd doosje zaagbladen heb aangeschaft. Ik denk dat je het wel zult kennen. Sta je in de winkel, jezelf te vergapen naar al het moois wat je ziet. Zie je een afbeelding staan van het zaagje wat dus in het doosje zit. En je denkt, oh ja… Die heb waren op. Dus zaagjes in het mandje.

Dan bij thuiskomst wil je het zaagblad van je zaag vervangen door het zojuist aangeschafte zaagje, past het niet…. Pets mijzelf op het voorhoofd en zie dat het verkeerde nr. op de achterkant van het doosje staat. En dus heb je niets aan die zaagblaadjes. Tenminste….

boogzaag zelf maken (10)Juist ja. Een zaag maken waar deze bladen dan in passen. In heb er dus een boogzaag voor gemaakt van eikenhout. Omdat ik meer gereedschappen heb gemaakt past het mooi bij de rest. En ik moet zeggen. Zo’n boogzaag zaagt echt goed. De zaagspanning is perfect af te stellen en je kunt er echt heel precies mee werken. Wat voor verbindingen echt fijn is.

Ik heb natuurlijk een verslag gemaakt zodat je zelf ook zo’n zaagje kunt maken als je dat graag zou willen. Dit verslag kun je hier vinden.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *