Een mooie tuin of een mooie groenten tuin. Daar hoef je natuurlijk niet lang over na te denken. wij zijn nu een paar jaar geleden in ons oude huis begonnen met wat makkelijke groenten. Dit omdat dit gewoon leuk is om te doen en het geeft rust. Daarnaast is het leuke hiervan dat alles echt veel beter smaakt wat je zelf gekweekt hebt.

Nu in het nieuwe huis hebben wij weer een grote uitdaging gehad. Coniferen, coniferen en nog eens coniferen. Wel eindelijk zijn deze er uit. En niet te vergeten. Mijn lieftallige partner heeft dit gerooid.

Veel te veel coniferen

Goed te zien dat er eigenlijk niet veel ruimte overblijft zo. Vorig jaar hebben wij natuurlijk wel wat kunnen zaaien, maar het tuinieren bestond vooral uit weghalen van alles wat in de tuin staat.

Toch vinden wij het wel belangrijk om ook hetgeen in de tuin is te gebruiken. Zo heb ik bijvoorbeeld een lamp gemaakt van de takken en stammen. Maar de stammen kun je natuurlijk ook goed gebruiken als border.

Snoei hout als border

De lelijke grinttegels zijn onderste boven gelegd en voorzien van een mooi randje van op maat gezaagde coniferen stammen. Ziet er toch leuk uit. Vooral als er straks ook nog wat plantjes in staan.

De hele tuin is nu volledig omgespit en de eerste zaden kunnen gezaaid worden. Het kan nog net allemaal. Dit voor de volgende keer.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *