Wonky wortels? Wat zijn dat? Een zelfbedachte term eigenlijk dus zal je niets zeggen, maar het klinkt wel leuk. In ieder geval leuker dan artistieke wortels, of misvormde wortels enzovoorts. We kennen het wel, de wortels die niet door de grond naar beneden gegroeid zijn maar allerlei kronkels hebben.

En inderdaad, die hebben wij dit jaar ook geoogst. Niet zo vreemd eigenlijk omdat de grond waar wij wonen uit echte klei bestaat. En dan bedoel ik ook echte klei, zo van die zwarte klei waar je echt mee kunt kleien en waar bakstenen van gebakken kunnen worden.

De grond is in onze tuin echt niet bewerkt geweest. Ook niet door de vorige eigenaar die er 30 jaar heeft gewoond. Wij hebben het huis nu iets langer dan een jaar. Dus nog druk doende met de tuin en bemesten en voeden kun je eenmaal niet in één keer doen. Toch vonden wij het wel leuk om daar alvast wat wortels te poten. En het blijkt dat het toch eigenlijk best goed te doen is. Wel krijg je leuke vormen in de wortels. De wortel lukt het gewoon niet om door de harde grond naar beneden te groeien.

Laatste oogst (2)

Ik zou eigenlijk gewoon zeggen, dit is leuk voor kinderen. Poot je wortels gewoon in de grond, kijk eens wat een leuke groente er uit komen? Samen wassen, en kijken welke dingen je er in ziet. Leuk toch? Eten ze gegarandeerd met maak weg. Dus, kom op en zaai gewoon lekker eens wat en kijk gewoon wat er gebeurt. Het hoeft niet allemaal tot in de puntjes verzorgd zoals we vaak lezen.

 

 

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *