In mijn vorige post heb je kunnen zien dat de bonen de grond in gegaan zijn. Omdat wij altijd met een stokje een gaatje prikken gaat dit voor een paar wel goed, maar al snel wat moeizaam. Zeker in de klei zoals deze in Gelderland aanwezig is. Kortom, hier moest iets voor komen. Een zaaihulpje is het geworden.

Nu is het idee natuurlijk niet nieuw. En zaaihulpjes zijn in een goede tuinwinkel, boerenbond en volgens mij ook wel in een bouwmarkt te vinden. Diegene die ik gezien had waren al gammel omdat het handvat met een spijker op een rondhout vast gezet was. Of dat er een ijzeren punt aan een houten handvat gezet is. En ik wilde een stevig exemplaar wat gewoon goed is. Kortom, ik heb nog even het sloophout bekeken en vond hier twee leuke stukjes hout van een gesloopt bed.

Omdat het met eigenlijk allerlei soorten hout gemaakt kan worden heb ik een kleine werkbeschrijving gemaakt. Ik denk dat iedereen die een groenten tuin heeft hier wel iets mee kan. Een beetje handigheid heeft iedereen ook wel. Lees het verslag hier verder.

Door Rik Verhagen

Uniek en Eigenwijs. Gehuwd en vader van een dochter. Daarnaast creatief en altijd wel ergens mee bezig. Modelbouw, houtwerk en het maken van kleine dingen is dan ook echt een passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *